Принцеси с домати и още нещо
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
10-12 бр. филии хляб
масло или маргарин за намазване
шарена сол за поръсване
кръгчета домати
половин тиквичка, нарязана на парченца и задушена в малко олио
200 г настърган кашкавал
100 г колбас (при мен е луканка)
масло или маргарин за намазване
шарена сол за поръсване
кръгчета домати
половин тиквичка, нарязана на парченца и задушена в малко олио
200 г настърган кашкавал
100 г колбас (при мен е луканка)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Филийките хляб се намазват с масло и поръсват с малко шарена сол. На 3-4 бр. от тях отгоре поставяме кръгчета домат и настърган кашкавал. На други луканка и отгоре кашкавал. Смесваме задушените тиквички и част от настъргания кашкавал Намазваме с тази смес останалите филии. Печем в загрята фурна до зачервяване. Поднасяме с пресни зеленчуци и яйрян ! Да ви е сладко !
Детски сандвичи
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
хляб
луканков салам
свинско филе
краставици
маслини
краве масло
картофено пюре
луканков салам
свинско филе
краставици
маслини
краве масло
картофено пюре
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Филиите се намазват с масло. Луканковият салам и филето се нарязват на много тънки парчета (най-добре да се купет готови нарязани). Оформят се с нож различни части на животните. Гарнират се с останалите продукти.
Запечен сандвич с масло, сирене, домат и кашкавал
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
филийки хляб
малко краве масло
домат
сирене
кашкавал
малко краве масло
домат
сирене
кашкавал
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Всяка филийка намазваме леко с краве масло. Отгоре поръсваме с натрошено сирене или нарязано на филийки. Подреждаме върху сиренето резенчета домат и слагаме настърган или нарязан кашкавал. Запичаме на горен реотан.
Микс за сандвич за микровълнова фурна
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2-3 с.л. маргарин
150 грама настърган кашкавал
1 с.л. гореща вода
100 грама шунка
150 грама настърган кашкавал
1 с.л. гореща вода
100 грама шунка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме маргарина с кашкавала и горещата вода да стане еднородна смес. Оставяме в хладилника. Филиите се мажат с тази смес, покриват се с парчета шунка и се запичат в микровълновата фурна.
Закуска `Обичам те`
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кренвирш
1 яйце
10 мл олио
10 гр масло
1 лъжица лютеница
1 яйце
10 мл олио
10 гр масло
1 лъжица лютеница
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме на котлона олиото да се загрее заедно с маслото. През това време взимаме кренвирша и един нож разрязваме по дължина като оставяме в единия край около половим пръст неразрязана част от кренвирша. Тази част трябва да стои вътре в сърцето, а двата края се свиват на дясно и на ляво като се прищипва долу с кибритена клечка. Полученото сърце се слага в тигана и в него си чупи яйцето и се пържи. По желание може да сложим лютеница. Бон апетит!!
Сандвич `Пролет`
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 препечени филии
1 домат
1 листо от маруля
1-2 гъби
1 яйце
краве маслo
кетчуп
горчица
1 домат
1 листо от маруля
1-2 гъби
1 яйце
краве маслo
кетчуп
горчица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Двете филии хляб се препичат на тостера, намазват се с масло. Върху едната се реди - листо от маруля, колелца от домат, 1 пържено на очи яйце, пържени резени гъби, поръсва се с кетчуп и горчица и се захлупва с другата препечена и намазана с масло филия. Да вие сладко!
Запечени сандвичи с плънка
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за три порции:
6 филийки хляб
1 яйце
1 каф.чашка нарязан ситно колбас
1 каф.ч.прясно мляко
по 1 суп.лъж. натурално пшенично и царевично нишесте
сирене
зехтин
6 филийки хляб
1 яйце
1 каф.чашка нарязан ситно колбас
1 каф.ч.прясно мляко
по 1 суп.лъж. натурално пшенично и царевично нишесте
сирене
зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изразваме филийките в кръгли форми. Трите оставяме цели, а другите оформяме, като изрязваме с формичка за сладки по средата. Разбиваме яйцето. Разделяме на две в купички. Към едната част слагаме натарошено сирене, колкото е необходимо да се получи кашичка. Добавяме и нарязан колбас. Към другата част от яйцето наливаме прясно мляко и смесваме с нишестето. Посоляваме на вкус. Намазваме тавичка с мазнина. Топваме целите кръгчета хляб в яйцето с прясното мляко. Слагаме в тавичката. В средата сипваме от плънката с колбаса. Отгоре, пак потопени в яйчната панировка, поставяме изрязаните с формичката филийки. Поливаме със зехтин и запичаме до готовност.
Принцеси с шарена кайма
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за 3-4 принцеси:
100 г кайма
1 зелена и 1 червена чорбаджийски чушки
1 суп. лъж. нарязан лук
1 суп. лъж. настърган кашкавал
няколко стръка магданоз
1 яйце
филийки хляб
масло за намазване на филийките
черен пипер и сминдух на вкус
100 г кайма
1 зелена и 1 червена чорбаджийски чушки
1 суп. лъж. нарязан лук
1 суп. лъж. настърган кашкавал
няколко стръка магданоз
1 яйце
филийки хляб
масло за намазване на филийките
черен пипер и сминдух на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме каймата с почистените от семената и нарязани ситно чорбаджийски чушки, лук, магданоз, яйце, настърган кашкавал, черен пипер и сминдух. Всяка филийка хляб намазваме с масло, а отгоре с овкусената кайма. Запичаме във фурната на горен реотан.
Филийки със запечен кашкавал
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
няколко филийки сух хляб
меко краве масло
нарязан на филийки кашкавал
меко краве масло
нарязан на филийки кашкавал
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Подреждаме филийките в тавичка. Намазваме всяка с краве масло. Отгоре подреждаме нарязан на филийки кашкавал. Запичаме на горен реотан на фурната до златисто.
Циганска баница
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 филийка хляб
щипка червен пипер
щипка шарена сол
олио
щипка червен пипер
щипка шарена сол
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Филийката се поръсва с червен пипер, шарена сол (или други подправки по избор) и се слага малко олио върху подправките. Поднася се!
Пържени филийки с кисело мляко
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 прясно яйце
1 каф.чашка кисело мляко
1/2 каф.лъжичка сода за хляб
2-3 капки оцет
1 чаша вода
брашно
сол
сухи филийки
олио за пържене
1 каф.чашка кисело мляко
1/2 каф.лъжичка сода за хляб
2-3 капки оцет
1 чаша вода
брашно
сол
сухи филийки
олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцето със сол на вкус. Киселото мляко смесваме със содата и оцета. Когато кипне, добавяме към яйцето. Наливаме вода и сипваме брашно колкото е необходимо. Получава се тесто малко по-гъсто от палачинково. Топим филийките в тестото и изпържваме. Поднасяме с кисело мляко.
Сандвич `Грозльо`
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 филийки хляб
1 сварено яйце
1/2 краставица /малка/
2-3 резена пушено филе
1 с.л.майонеза
2 печени пиперки /1 за декорация/
сол
черен пипер
маслини
1 сварено яйце
1/2 краставица /малка/
2-3 резена пушено филе
1 с.л.майонеза
2 печени пиперки /1 за декорация/
сол
черен пипер
маслини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
От всяка филия изрязваме с чаша по два кръга /общо 6 от 3 филии/. Яйцето настъргваме, добавяме ситно нарязаните краставица, пиперка, филе и майонезата, овкусяваме със сол и черен пипер. Намазваме първият кръг с получения пастет, залепваме втория пак пастет и така до петия.Шестия кръг намазваме с пастет от двете страни и увиваме с печената пиперка. Прикрепяме с помощта на клечка за зъби към тялото. Правим очите от маслина, рогца от морков или краставица, крака от кората на краставицата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар