Супи



Супа със зеленчуци
шшш
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 стрък праз
2 моркова
1 картоф
1 глава лук
2-3 супени лъжици ориз
1 каф.лъжичка червен пипер
черен пипер на вкус
1 кубче пил.бульон
магданоз
3 суп.лъжици олио
1-2 чаени лъжички брашно
2-3 супени лъжици кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме 1 стрък праз, 1 глава лук, 2 моркова, 1 картоф, и задушаваме в олио и малко вода. Като останат на мазнина, добавяме черен пипер на вкус, 1 каф.лъжичка червен пипер и 1-2 чаени лъжички брашно. Наливаме 2 л.топла вода и като заври добавяме 2-3 супени лъжици ориз и 1 кубче бульон. Варим супата до готовност и преди да свалим от котлона добавяме нарязан магданоз и застройваме с разбито във вода кисело мляко. Поднасяме супата с ябълков оцет или сок от лимон.


Крем супа от червено цвекло и тиква

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 глави добре сварено червено цвекло
2 моркова
около 300-400 гр. тиква
хималайска сол
1 с.л. заквасена сметана (по желание)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварявате в подсолена вода морковите и тиквата. След като се сварят, в отделен съд изсипвате бульона от сварените зеленчуци. Пасирате цвеклото, моркова и тиквата със 100 мл. от бульона. След като всичко се пасира добре, добавяте заквасената сметана и сол на вкус. (Имайте предвид, че цвеклото, тиквата и моркова имат леко сладникав вкус.) След това според това каква гъстота желаете да има крем супата, добавяте по малко от бульона и разбърквате добре.

Крем супа от карфиол

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 с. л. масло
1 глава крумид лук
2 скилидки чесън
1 глава карфиол
2 картофа
3 ч. ч. вода
сол
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тенджера разтопете на среден огън маслото. Добавете лука, чесъна. Гответе докато лука омекне. Добавете картофите, карфиола и водата, посолете и варете докато зеленчуците омекнат. Пасирайте супата, добавете черен пипер по желание.

Крем супа от картофи с крутони


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 картофа
2 л. пилешки бульон
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. къри
1 ч.л. черен пипер
4 стръка магданоз
100 г крутони

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се обелват, нарязват на едри парчета и се поставят в дълбока тенджера. Заливат се с пилешкия бульон (2 л.). Варят се до омекване на картофите, след което продуктите се пасират. Добавят се подправките. Супата се разбърква много добре. Сервира се гореща, поръсена с крутони.


Чорба от праз лук

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 стръка праз
1 глава лук
1 ч.лъжичка брашно
1 чаена лъжичка червен пипер
черен пипер и листа сушена целина на вкус
който харесва може да прибави и 1 кубче пилешки бульон
зехтин или олио колкото е необходимо
сок от лимон
крутони за сервиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязаните ситно праз и лук задушаваме в зехтин или олио и малко вода. Като омекнат прибавяме 1 ч.лъжичка червен пипер и чаена лъжичка брашно. Наливаме топла вода и прибавяме черен пипер, сушените листа целина на вкус, натрошен пилешки бульон. Досваряваме чорбата. При необходимост добавяме сол. Поднасяме чорбата със сок от лимон и кубчета крутони.


Няма коментари:

Публикуване на коментар